Веселка з шоколаду: одноколірні шокотрансфери

Ви знаєте, мої любі, що зараз, як каже моя бабуся, «в триндІ»? У перекладі з «бабусиної мови» на нашу це означає «в тренді». Отже, ви знаєте, що зараз в тренді в кондитерській індустрії? Так я скажу вам: яскраві кольори! Так, смаколики яскраві – саме те!

І навіть шоколад – о, мій улюблений шоколад! – все частіше змінює свою традиційно коричневу одежину на якусь більш життєрадісних відтінків. А якщо врахувати, що шоколад можна їсти і в плитках, і в цукерках, і в фігурках-скульптурках, і як декор всіляких кондитерських виробів, то, ви уявляєте, якими яскраво-прекрасними можуть бути ласощі?!

Як зробити кольоровий шоколад – цікавитеся ви? По-перше, за допомогою харчових барвників. А по-друге, використовуючи кольорові трансфери для шоколаду. Ось про них я вам зараз все докладненько й розповім.

 

 

 

Одноколірні трансфери для шоколаду: чарівні плівки

У цих дуже розумних і практичних помічників кондитера кілька імен: трансфери для шоколаду, шокотрансфери або перекладні листи для шоколаду. Просто і геніально – це саме про них. Такий собі листочок, харчова плівка. Буває однотонна (жовта, червона, зелена...) або з малюнком. І місія цієї скромненької плівочки – подарувати свій насичений колір шоколаду.

Погодьтеся, круто: поклав на шоколадну цукерку плівку, зробив ще пару нехитрих рухів тіла (про них пізніше), і – опа! – цукерка, що радує насиченим яскравим відтінком, готова! І в руках у вас вже не просто шоколад, а солодкий шедеврик улюбленого кольору.

І ще раз про кольори: чим яскравіше, більш насичено, тим краще. Це зараз писк кондитерського декору. Саме такі яскраві шокотрансфери ви знайдете в асортименті товарів знаменитої італійської компанії Pavoni.

Яскраві кольори декору сьогодні на піку популярності кондитерської моди. Але, слідуючи моді, пам'ятайте і про здоров'я: вибирайте тільки якісні інгредієнти від надійних виробників, які зарекомендували себе в кондитерському бізнесі

Їжте шоколадну веселку сміливо, адже при виробництві трансферів ТМ Pavoni використовуються тільки якісні, не шкідливі для нашого організму харчові барвники.

Що я ще виключно ціную в перекладних листах для шоколаду, так це те, що працювати з ними дуже просто. Зробити прекрасний декор зможе навіть новачок в кондитерській справі, в чому ви зараз і переконаєтеся.

шокотрансфери

Як користуватися шокотрансферами

Якщо ви хочете зробити різнокольорові шоколадні цукерки своїми руками, виріжте з шокотрансферів шматочки за розміром дна осередків форм для цукерок. Покладіть ці шматочки на дно осередків, «кольором» догори і залийте темперованим шоколадом.

Другий варіант: залити форми шоколадом, а зверху покласти, після того як шоколад застигне до стану глазурування, шокотрансфери. Таким чином, у вас вийдуть цукерки з малюнком або на верхівці, або на денці.

Я особливо люблю робити різнокольоровий шоколадний декор. Роблю його кількома способами:

  1. З яскравого шокотрансфера вирізаю різні фігурки, візерунки, квіти... Кладу їх на рівну поверхню (обробна дошка підходить цілком). Заливаю розтопленим шоколадом, розрівнюю лопаткою. Після того, як шоколад охолоне, відправляю в холодильник. А вже через хвилинок 20-30 дістаю з холодильника і акуратно відокремлюю плівки. Яскраві фарби залишилися на шоколадних фігурках, якими я прикрашаю торти, десерти з кремів, декорую морозиво...
  2. Цей спосіб для яскравого розфарбувати пряників, печива і навіть пирогів. В принципі, робиться все, як в першому варіанті, тільки я не розрізаю лист, а повністю його покриваю шоколадом. А потім швиденько прикладаю до гарячого шоколаду печиво, трішечки придавлюючи. Чому трішечки? Тому що випічка повинна торкатися шоколаду, але не самого трансферу. Тільки так вийде покриття хорошого, яскравого кольору. Потім ножиком розрізаю шар шоколаду, обводячи печиво. Але при цьому саму плівку не чіпаю. А після застигання в холодильнику акуратно знімаю плівку.

Як бачите, нічого складного. А ефект від квадратного шматочка шоколаду або простої печеньки – вау!

Нехай життя грає яскравими фарбами у всьому – і в десертах в тому числі!

Завжди ваш Випікайка.

Трансфер для шоколаду купити в Києві, Україні 

Супермодні яскраві шокотрансфери, перекладні листи для шоколаду замовити дуже просто на сайті vypikayka.com.

Купити трансфери для шоколаду ви можете в інтернет-магазині «Випікайка».

Є доставка по всій Україні.

← Повернутися