Глютен фрі: випічка, яку можна всім!

Історія, що холодить душу: спік я племіннику на його перший ювілей – 5 рочків! – торт у вигляді казкового замку. Малюк, всі гості, та, зізнатися, і я сам в захваті. І почав я балувати юного ювіляра випічкою мало не кожен день. Правда, став він чомусь примхливим, навіть агресивним. Схуд, хоч пироги мої кожен день наминав. Живіт здувся, і з горщика малий не злазить. До чого я все це вам розповідаю? До того, що виявилося у мого племінчика підступне захворювання – целіакія, тобто непереносимість глютену. І традиційні хлібобулочні вироби з пшениці, жита, ячменю, вівса йому категорично протипоказані.

А тепер хороша новина: я все одно продовжую балувати свого обожнюваного племяннічка випічкою. Здивовані? Зараз здивуєтеся ще більше: порятунком для мого малюка, а також для всіх – і дорослих в тому числі – хто не дружить з глютеном, стали безглютенові суміші для випічки. З ними можна без ризику для здоров'я насолоджуватися смаколиками. До речі, багато хто навіть не підозрює, що має целіакію, і грішить на те, що «з'їв щось не те». Так що я зараз познайомлю вас з цією шкідливою недугою, щоб в разі чого ви ворога знали в його глютеновмістке обличчя.

 

Що таке целіакія і чим небезпечний глютен 

Целіакія, як я вже говорив, це непереносимість глютену. А глютен – це по-науковому складний білок. А по-простому – клейковина. Речовина, що входить до складу багатьох злакових і завдяки якій ми можемо замісити тісто. Тобто глютен і дає ту саму горезвісну клейкість тісту.

Про те, чи можна «склеїти тісто» без глютену, я розповім трохи пізніше, а зараз ще трохи про целіакію. Вкрай неприємна це річ, доповім я вам! Аутоімунне захворювання, між іншим! Варто людям, що на неї страждають, з'їсти булочку або там локшини скуштувати, і проблеми в роботі шлунково-кишкового тракту не змусять на себе чекати. А до них можуть підтягнутися втома постійна, стомлюваність підвищена, проблеми з чоловічим і жіночим здоров'ям...

Що ж робити? Геть відмовитися від каш і булочок? Ой, не поспішайте. Зараз ваш вірний Випікайка розповість, як насолоджуватися чудовою випічкою без шкоди для здоров'я навіть тим, хто страждає на непереносимість глютену.

безглютенова выпічка

Безглютенові суміші для випічки Rue Flambee: чисто здоровий продукт! 

Людей, які страждають на целіакію, в світі чимало. А ще більше тих, хто, дбаючи про здоров'я, переходить на безглютенову дієту. Такої дієти, наприклад, вважають за краще притримуватися багато голлівудських зірок.

Для всіх, хто з різних причин не може або не хоче вживати продукти з глютеном, але при цьому не готовий відмовитися від випічки, відома італійська компанія Rue Flambee випускає готові безглютенові суміші

Як ми пам'ятаємо, глютен – це речовина, що надає тісту звичну йому «клейку» консистенцію і що міститься в багатьох злаках, зокрема в пшениці. З суміші ТМ Rue Flambee виходить випічка з безглютенового борошна. Як? Вся справа в тому, що за технологією Rue Flambee використовується не пшеничне, а рисове – вільне від глютену – борошно.

І це не єдина перевага італійських сумішей! Вони також можуть похвалитися гіпоалергенністю, відсутністю гідрогенізованих жирів, пальмової олії, ГМО, консервантів і азотних барвників!

При цьому безглютенова випічка, рецепти приготування якої ви знайдете на нашому сайті, завжди виходить гарантовано якісною, з хорошим – без опадання – об'ємом, оскільки тісто з готової суміші має стабільну текстуру.

безглютенові суміші для выпічки

Використовуючи готові безглютенові суміші ТМ Rue Flambee, ви можете спекти таку смакоту:

  • яскравий торт «Веселка»;
  • знамените французьке печиво макарон;
  • ніжний ванільний бісквіт;
  • запаморочливі кекси: морквяний, пряно-цитрусовий, мигдальний, шоколадно-грушевий, «Капучіно», «Панеттоне», «Лісовий горіх»;
  • неповторний торт «Захер»;
  • різноманітні смаколики з заварного тіста;
  • пристрасний торт «Червоний оксамит»;
  • ароматне шоколадне печиво з лісовим горіхом;
  • тягуче-солодкий брауні;
  • неповторний італійський панеттоне;
  • класичне пісочне печиво;
  • традиційний італійський хліб фокаччо;
  • вишуканий шоколадний фондан;
  • хрусткі хлібні палички «Грісіні»;
  • неповторне імбирне печиво.

Так що насолоджуйтесь смачною безглютеновою випічкою для дітей і дорослих з користю для здоров'я!

Завжди ваш Випікайка.

Rue Flambee

Де купити безглютенову суміш для випічки (Київ, Україна) 

Безглютенова суміш для випічки, купити яку ви можете на сайті «Випікайка», виготовляється італійською компанією Rue Flambee.

Діє доставка по всій Україні.

← Повернутися