Найсмачніші і швидкі мафіни: простий рецепт

Крекс-пекс-КЕКС, мої любі. Спало на думку мені, чи не приготувати що-небудь по-швидкому, але щоб обов'язково смачне і в тему Нового Року? Смачне з роду кексів. Наприклад, мафіни.

 

Як приготувати кекси з готової суміші 

Не був би я собою, якби не запропонував вам, мої дорогоцінні, мегашвидкий рецепт мафінів. Особисто у мене для випадків, коли потрібно щось спекти... на вчора, завжди є в засіках готова суміш для випічки кексів. І не одна. Є у мене, наприклад, суміш для випічки «Лісовий горіх», суміш для морквяного кексу Rue Flambee – все без глютену, між іншим.

Додаю на 400 г суміші для кексів ТМ Rue Flambee 110 мл рослинного масла і 4 яйця. Перемішую і – в духовку.

Так само швидко можна зробити дивовижний декор для маффінів. Наприклад, за допомогою готової суміші для королівської глазурі, айсінгу ТМ Rue Flambee.

І останнє: викличте у гостей сльози радості шикарним десертом, приготованим мало не за 5 хвилин, посипавши його гранулами Pavoni у вигляді шоколадних зерняток, покритих золотом або сріблом. Шик в чистому вигляді!

Вражайте, захоплюйте своїми швидкісними кулінарними здібностями!

 

рецепт смачних мафінів

Ви які хочете мафіни – рецепт класичний, шоколадні мафіни, бананові мафіни, мафіни з какао, мафіни з шоколадом усередині? Рецепт базовий я вам дам – ​​так я вирішив. А ви вже потім хоч кожен день робіть різну випічку.

Знаєте, чим відрізняється простий рецепт маффінів в домашніх умовах? Тим, що він із серії «гості на порозі» – тобто готується ду-у-уже швидко з простих продуктів, які є в будь-якому холодильнику. Десь півгодинки – і смакота готова!

Рецепт мафінів в домашніх умовах 

А щоб було зовсім легко і просто, моя вам порада: майте вдома в засіках паперові форми для випічки кексів. З ними будете мати економію дорогоцінних хвилин: ні змащувати жиром, ні мити після їжі, ні виймати випічку з ємностей і перекладати на блюдо не треба. Спекли кексики і прямо в формочках подали на стіл! А для зимових свят є особливі формочки – з малюнками.laughing

А зараз готуйтеся записувати найпростіший рецепт найсмачніших мафінів. Що у нас там в холодильнику знайшлося?

 

мафіни простий рецепт

 

Інгредієнти для мафінів

  • борошно пшеничне – 2 склянки;
  • молоко – 1 склянка;
  • цукор – ½ склянки;
  • масло рослинне (соняшникове, оливкове...) – ½ склянки;
  • яйця – 2 шт .;
  • розпушувач – 1 ч. л.

 Порада від Випікайки: якщо якогось інгредієнта не виявилося під рукою, можна зробити заміну. Замість рослинного масла – розтоплене вершкове або маргарин. Замість молока – сироватка, натуральний йогурт або кефір. Замість розпушувача – сода. Замість яєць – крохмаль: 1 яйце = 1-2 ст. л. крохмалю + стільки ж води.

Маффіни: рецепт покроково

  1. Візьміть дві ємності. В одній змішайте сухі інгредієнти, в іншій – мокрі.
  2. З'єднайте всі в одній ємності, переливши рідкі в сухі. Перемішайте ложкою. Якщо вважаєте за краще працювати міксером – то на низьких оборотах і недовго.
  3. Відразу ж викладіть тісто в формочки і відправте мафіни в духовку (180 °С) хвилин на 30, не забуваючи ближче до кінця випікання перевіряти їх готовність зубочисткою.
  4. Прикрасьте готові мафіни: цукровою пудрою, айсінгом, цукровими гранулами, горішками, шоколадом, фруктами, ягодами, будь-яким шоколадним декором... Загалом, що вдома знайдеться, тим і прикрашайте.

Порада від Випікайки: тісто для мафінів не варто збивати або занадто довго і ретельно вимішувати. Воно повинно бути злегка грудкуватим – тільки так виходять справжні класичні мафіни.

Завжди ваш Випікайка.

кекси з готової суміші

Готові суміші для мафінів, кексів купити в Києві, Україні 

На сайті інтернет-магазину для кондитерів «Випікайка» можна вибрати готові суміші для кексів. Також ви можете придбати у нас готові суміші для королівської глазурі, гнучких мережив, айсінгу і декор – посипання, гранули.

Здійснюється доставка по всій Україні.

← Повернутися